Zagotavlja Blogger.
sobota, 22. julij 2017

V soboto 8.7 smo se ob 4.00 zjutraj  zbrali na železniški postaji Jesenice, kjer nas je vlak odpeljal do Mosta na Soči, nato so nas lokalni avtobusi pripeljali do Planine Kuhinja. Začeli smo se strmo vzpenjati proti Krnu. Vrh smo dosegli v dobrih treh urah, kjer nas je čakal čudovit razgled. Po kratkem počitku so se nekateri vzpeli še na vrh Batognica, ostali pa so se spuščali proti Krnskem jezeru. Tik preden se je zlilo, smo se uspeli shladiti v jezeru, nato pa pohiteli v kočo pri Krnskem jezeru. Namestili smo se v sobo, ter med čakanjem na večerjo tudi podružili. Naslednji dan smo vstali, pozajtrkovali in se odpravili proti cilju, ki je bil koča pod Bogatinom. Med potjo smo odkrili jamo italijanskih vojakov in si jo seveda pobližje ogledali. Po poti naprej smo se povzpeli še na vrh Bogatina, nato pa počasi proti koči. Do koče pod Bogatinom smo prispeli okoli druge ure popoldan, tako smo imeli na razpolago veliko prostega časa, ki pa smo ga porabili za sončanje, klepetanje, igro med dvema ognjema in poležavanje. 
Zadnji dan tabora nas je čakala pot od Koče pod Bogatinom, mimo doma na Komni ter izvira Savice do Bohinja. Da se v Bohinjskem jezeru ne bi osvežili, namočili seveda ni šlo. Po odlični ohladitvi pa so nas iz GRS Bohinj pripeljali do železniške postaje Bohinjska Bistrica, nato pa nas je vlak odpeljal proti domu. Zabavno :-)

P.S. Vsi udeleženci pa smo si prislužili priznanje oz. pohvale za prehojeno pot od Planine Kuhinja do Bohinjskega jezera! 











































0 comments:

Objavite komentar