Zagotavlja Blogger.
nedelja, 17. junij 2018
Na izlet se je prijavilo najprej pet otrok, nato so trije odpovedali in smo bili kar malo razočarani. Imeli smo  celodneven voden izlet, prevoz, s kosilom in spremljevalnim programom, ki je bil mimogrede zelo iskriv, razigran, mladosten in z veliko humorja ter malo "čvekanja". Sama vožnja je potekala gladko in v prijetnem vzdušju, preostala otroka sta se lepo obnašala in tudi dobro prenašala vse "odrasle pritiske". Naša mala skupinica se je pridružila skupini otrok iz Benečije, se pravi da nismo šli na najavljena pohoda, ker smo šli plezat na znano steno, ki se dviga na tržaški zaliv, Napoleonico. 
Pa še malo opisa za vas:
Dolžina: 5 km, trajanje pohoda: 1 h 30 min, Sprehajalna pot Napoleonska cesta nas vodi od Občin do Proseka po dobrih pet kilometrov dolgi pešpoti. Začetek poti je pri Obelisku na Občinah, od koder imamo čudovit razgled na tržaški zaliv. Obelisk je simbol povezave med tržaškim pristaniščem in notranjostjo Avstro-ogrskega cesarstva. Poleg razgleda na celoten Trst nam sprehod po kraškem robu, visoko nad morjem ponuja tudi čudovit razgled na del istrske obale ter Tržič. Na zadnjem delu, za nekatere najlepšem delu, je narejen velik usek v skalo iz katerega je nastalo plezališče Napoleonica. Za plezalce je to zelo priljubljena točka, saj jim poleg izzivov v steni, nudi tudi čudovit pogled na morje. Ob vikendih je “Napoleonika”priljubljena točka za sprehode Tržačanov. Pot je makadamska, nezahtevna in tako primerna za vsakogar.
Zanimivosti v okolici: Rilkejeva pot, Trst, grad Miramare s parkom, Briščki, Devinski grad, dolina Glinščice

Po eni strani je bilo še dobro, ker sta bila samo dva otroka, ker na to nismo bili pripravljeni, nismo imeli primerne opreme. Otroka sta preplezala eno smer, potem pa smo jo mahnili po poti proti Opčinam. Prehodili smo jo le del, ker smo se morali vrniti do dogovorjene ure. Prireditev smo nadaljevali v Opčinah, na prireditvenem prostoru tržaških planincev, kjer smo bili v senčki cvetočih lip, ki so itak simbol slovenstva. Lazanja je bila odlična, "štrudl" prav tako. Spet smo se proti večeru polni vtisov vrnili domov.

0 comments:

Objavite komentar