Zagotavlja Blogger.
ponedeljek, 5. februar 2018
VABILO: na zimski tabor v koči v Krnici od 09.02. do 11.02.2018

Tudi v letošnjem planu izletov in taborov smo upoštevali želje naših mladih planincev, da se organizirajo dvodnevni (vikend varianta) tabori v naši okolici. Tokrat vam ponujamo dvodnevni zimski tabor v koči v Krnici.

V petek, 09.02., se bomo ob 15. uri zbrali pred O.Š. v Mojstrani. Od tam se bomo s kombijem odpeljali do Jasne. Pozor, s seboj bomo vzeli tudi sani ali smuči. Za prevoz prtljage se dogovarjamo s skrbniki koče, ki imajo na razpolago motorne sani. Do koče je uro in pol  hoje. V koči nas bo zvečer čakala večerja. Otroci naj vzamejo s seboj 1 sendvič za malico in topel čaj v termovki. Zvečer se bomo igrali in ponovili planinske vsebine (preživetje v zimskih razmerah, oblačila, oprema…).

V soboto, 10.02., Bomo ob 8.h z veseljem zajtrkovali, odšli na »teren«, kjer bomo izvajali praktičen del planinske šole, okoli 13.h pojedli kosilo, zopet odšli na »teren« in zvečer še enkrat odlično večerjali. Za tem se bomo igrali, ponovili planinske vsebine (prva pomoč, orientacija,…), predelali in porisali delovne liste ter izdelali svojo zvezdico zaspanko (izdelavni material prispeva MO)

V nedeljo, 11.02., (naročena sta zajtrk in kosilo ter poljubne količine čaja) imamo zopet natrpan program, saj bomo izdelali iglu ali dva, se kepali, sankali ali smučali pred kočo. Po kosilu se bomo vrnili v dolino. Predviden prihod domov bo med 17. in 18. uro.

Otroci naj imajo pripravljen nahrbtnik (ne sme biti pretežek) za hojo do koče in posebej pripravljeno prtljago za rezervna oblačila (kombinezon, bunda,1xrezervno spodnje perilo, kapa,2x rokavice, 3xnogavice, planinska obutev+rezervna obutev, copati, pižama ali trenerka, pribor za osebno higieno) malico za prvi dan (en sendvič in čaj), malenkostne priboljške (odsvetujemo bombone, čokolado, čips, smokije, ipd, ker v koči res dobro kuhajo in se prilagajajo posebnim potrebam otrok), čelno lučko in sani ali smuči. Kar se bo zmočilo, bomo tudi sproti posušili…
Za napoved lepega vremena je še predaleč, računamo pa na zasneženo pokrajino in sonce

POZOR: v primeru obilnega sneženja ali drugih vremenskih neprilik, se tabor prestavi (termin bo sporočen naknadno)

Cena tabora: 45 €  (plača se na petkov večer tabora v koči, denar naj bo v podpisani kuverti),  za bratce in sestrice je cena znižana na 35€.

V koči lahko prespi do 15 otrok, zato bomo primorani  izvesti omejitev prijav

Vodniki: Leto Križanič Žorž, Vesna Lotrič,  Maja Kesič, Ivančica Adamek
INFO: Vesna Lotrič, GSM: 031 613 427




0 comments:

Objavite komentar