Zagotavlja Blogger.
ponedeljek, 06. februar 2017

V petek smo se podali na dvodnevni tabor, mlajši v Krnico, starejši v Mihov dom.
Do Mihovega doma smo se pripeljali - itak :) Pred večerjo smo reševali planinsko šolo, kjer so otroci spoznali kako se pripravimo na turo in kakšne so lahko nevarnosti v gorah. Po odlični večerji pa so otroci imeli čas za družabne igre. 
V soboto zjutraj smo se po zajtrku odpravili okrog koče, se kepali, zabavali na igralih in dočakali odhod, ko smo z GRS-jevci odšli proti Prednji glavi, kjer sta nam prikazala zimsko tehniko ledenega plezanja. Otroci so spoznali opremo, ki jo potrebujemo pri plezanju, sami pa so lahko poizkusili zaviti vijak v led, si nadeli težak nahrbtnik z vso potrebno opremo in preizkusili koliko drži vrv, ki je vpeta v led. Vsi premraženi in mokri smo po kosilu želeli obiskati naše najmlajše člane, ki so bivali v koči v Krnici, vendar pa smo se zaradi dežja raje odločili za krajši pohod do Ruske kapelice. Tam so otroci spoznali lavinski trojček in se tudi sami preizkusili v iskanju ponesrečenca z lavinsko žolno, ki ga je zasul plaz. Po večerji smo malo obnovili znanje, katerega smo pridobili čez dan, se naučili vozle, pred spanjem pa je bil zopet čas za družabne igre. V nedeljo smo se zjutraj po zajtrku le odpravili do koče v Krnici, da smo pozdravili naše najmlajše, spili topel čaj, malo pomagali pri gradnji igluja, potem pa se kmalu odpravili nazaj v Mihov dom, kjer nas je že čakalo težko pričakovano kosilo. Po odličnem kosilu smo spakirali prtljago in se počasi peš odpravili v dolino. Tabor je potekal brez težav, z veliko smeha, prigod in nekaj novega znanja. Vsi smo se imeli super. 
Tudi v Krnici z vremenom nismo imeli pretirane sreče, vendar se je na koncu vse dobro izteklo. Imeli smo se neizmerno zabavno, saj smo se veliko presmejali, naigrali, dobro prehranjevali, naredili temelje za iglu, gledali smo pobeljene okoliške vrhove, se sankali, malo tudi plavali, imeli sonce, dež in sneg. Dobre volje in v solidnem vremenu smo se, z malo novega snega ter brez odvečnih potokov, vrnili v dolino.





















0 comments:

Objavite komentar