Zagotavlja Blogger.
nedelja, 24. november 2019



Tabor AAA Avstrija - Malta 11.-14.7.2019

Tokratni zbor pred OŠ Mojstrana je obetal nove nepozabne spomin na AAA tokrat v Malti - Avstriji. Ob prijetni glasbi smo se s tremi kombiji odpeljali novim dogodivščinam naproti. 
Po izrečenih dobrodošlicah, objemih in nasmehih smo si uredili bivanje za naslednje štiri dni. Nekateri v telovadnici, drugi v šotorih. Naš prvi izlet nas je popeljal do Gößfäll. To je soteska številnih slapov, brzic in z zelo lepo urejeno gozdno potjo. Prelepa soteska nas je nazadnje popeljala do prijetnega gostišča pri Pflüglhof, kjer smo imeli kosilo. Po kolesarski poti smo se mimo slapu Fallbachfall vrnili do šole, kjer smo se igrali z žogami ali kopali v bazenu.
Drug dan smo morali zaradi slabega vremena spremeniti plane. Nameravali smo iti do Kölnbrein - največji jez, ki je visok 200m, dolg pa kar 626m in na vrh Arlhöhe. Nazadnje pa smo odšli do Blauer Tumpf – tolmuna (v katerega teče kaskadni slap), ki smo ga obiskali že ob zadnjem obisku, a tokrat ni bilo vremena za kopanje. Po končanem izletu se je večina odpravila na kopališče, 2 kombija slovencev pa se je vseeno odpravilo na jez Kölnbrein in ni nam bilo žal. Čudoviti pogledi na zasnežene gore, na drugi strani pa globina jezu, ki nam je jemala dah. Polni vtisov smo se kmalu pridružili ostalim na večerji in pripovedovali o doživetju.
Naslednji dan smo imeli dve možnosti pohoda lažjo in krajšo ter daljšo do Laußnitzer See Prva je vodila mimo Laußnitzer Hütte direktno do jezera, kjer nas je za kratek čas kar pošteno namakalo. Daljša nas je ob močnem vetru in dežju, ki ju je spremljala sodra vodila na vrh Schereck-a in se nato spustila proti jezeru Laußnitzer See, kjer smo se ob izboljšanem vremenu spočili in pojedli malico. Vsi skupaj smo se dobili v  Bonner Hütte - koči, kjer smo pojedli juho in se nato malo premraženi vrnili v Malto. Popoldne smo si ogledali cerkev v Malti.  Tokrat brez maše, vendar pa s prijetnim pripovedovanjem o zgodovini cerkve in kratkem zgodovinskem pregledu delovanja tabora Alpe-Adria-Alpin. Zvečer, nas je po svečani večerji, čakal še uradni zaključek, kjer smo prvič slišali otroke (namesto »dolgočasnih« litanij odraslih), ki so pozdravili navzoče in opisali svoja doživetja v vseh treh jezikih. 
Zadnji dan smo se povzpeli do koče Frido Kordon, kjer imajo okoli koče razstavljene lesene skulpture. Lačni smo komaj čakali, da nam postrežejo s »kajzeršmornom« in odlično juho s hrenovkami. Ker nas je ves čas po malem lovil dež, smo se po isti poti hitro vrnili nazaj v šolo. Še zadnjič smo se objeli, si pomahali in se vrnili nazaj v Mojstrano. Čeprav nas je spremljal dež, smo videli veliko novega, zanimivega in lepega.
Že sedaj se veselimo, da se bomo naslednje leto spet srečali v Mojstrani.




0 comments:

Objavite komentar