Zagotavlja Blogger.
torek, 9. oktober 2018


VABILO: na jesenski tabor na Koči na Gozdu od 12.10. do 14.10.2018

Ker je konec tega tedna napovedana »indijanska jesen«, smo se v MO-ju odločili, da jo izkoristimo in izpeljemo tabor, ki se bo odvijal na Vršiču, v Koči na Gozdu.

V petek, 12.10., se bomo ob 17. uri zbrali pred O.Š. v Mojstrani. Od tam se bomo s kombijem odpeljali do Mihovega doma, kjer bomo izstopili, se peš odpravili do Ruske kapelice in nadaljevali do koče (ca. 45 min). Tam nas bo čakala večerja. Otroci naj vzamejo s seboj samo topel čaj v termovki. Po večerji  bomo ponovili planinske vsebine (planinsko izrazoslovje, obnašanje na poti, oblačila, planinska oprema v jesenskem času, ipd…) in se igrali.

V soboto, 13.10., bomo ob 8. h z veseljem zajtrkovali, se po uri in 15 min hoje zavihteli na Visoki Mavrinc (1562 nmv). Okoli 13. ure bomo pojedli kosilo, zopet odšli na »teren« in si  zvečer privoščili odlično večerjo. Po njej se bomo pogovarjali  zakaj radi hodimo v planine, preverili znanje s planinsko tematiko in se igrali.

V nedeljo, 14.10., bomo po zajtrku pospravili taborni prostor, vzeli nahrbtnike, s terase še zadnjič občudovali očarljiv pogled na podobo Špika, Frdamanih polic in Prisanka, v čigar ostenju se skrivajo naravna čudesa, kakršna sta Prisojnikovo okno, skozi katerega včasih posije tudi sonce, in skalni monolit Ajdovske deklice, katere legenda še danes kroži med ljudmi in se zadovoljni spustili v dolino. Spotoma se bomo ustavili še v Jasni, kjer nas bo pobral kombi. Predviden prihod domov bo med 12. in 13. uro.

Otroci naj imajo pripravljen nahrbtnik (ne sme biti pretežek) za hojo do koče in posebej pripravljeno prtljago za rezervna oblačila (rezervno spodnje perilo, kapa, rokavice, nogavice, planinska obutev, copati, pižama, pribor za osebno higieno, planinski dnevnik) čaj v termovki za prvi dan, malenkostni priboljšek, kot je sadna tablica. Vreme je napovedalo lepo, sončno in toplo.

POZOR: v primeru obilnega dežja ali drugih vremenskih neprilik, se tabor odpove

Cena tabora:40 €  (plača se na petkov večer tabora v koči, denar naj bo v podpisani kuverti)

Vodniki: Nina Možina, Maja Kesič in Ivančica Adamek,


INFO: Vesna Lotrič, GSM: 031 613 427

Prijave na e-pošti: mladina.pddovjemojstrana@gmail.com

0 comments:

Objavite komentar