Zagotavlja Blogger.
petek, 18. maj 2018

VABILO: na 31. mednarodni planinski tabor Alpe-Adria-Alpin 2018,
ki bo potekal od 10. do 13. julija 2018  v Avstriji, v mestu Kötschach-Mauthen

Gorski reševalci iz Kötschach-Mauthena (Avstrija), Forni Avoltrija (Italija) in Mojstrane (Slovenija) se že od leta 1971 družijo na smučarskih tekmovanjih Alpe Adria. Leta 1988 je Sepp Lederer, načelnik  GRS Kötschach-Mauthen, predlagal, da bi se na poletnih taborih Alpe-Adria-Alpin srečevali tudi otroci. Idejo so podprli načelnik GRS Mojstrana Janez Brojan ter Duilio Samassa in Graziano Romanin iz GRS Forni Avoltri. Otrokom iz omenjenih krajev so se z leti pridružili še otroci iz Gmünda, Gurka, Spittala, Tolmezza, Val Comelica, Udin, Trsta, Sappade, Rezije in Tolmina.
Vsakoletnih taborov, ki izmenično potekajo v Avstriji, Italiji ali Sloveniji, se povprečno udeleži od 100 do 130 otrok in odraslih. Poleg planinskih pohodov se udeleženci družijo tudi pri različnih športnih in kulturnih dejavnostih ter ogledih krajevnih znamenitosti.
Vsako leto se ga udeležujemo tudi mi, ki smo v vseh pogledih prijetna družba in nima nobenih problemov z navezovanjem stikov. Za varnost na turah poskrbijo: vojska, gozdarji, parkovni nadzorniki, alpinisti in gorski reševalci.
10. julija 2018 se bomo ob 6.00 uri zbrali pred O.Š. v Mojstrani. Vse ostale informacije v zvezi z taborom, boste dobili en teden pred odhodom oz. po dogovoru  (skupni sestanek). 
- strošek prireditve za člane PD Dovje – Mojstrana je 60€
- za bratce/sestrice bo cena znižana na 40€/na osebo
- za člane PZS iz drugih PD in nečlane velja polna cena 80€

SEZNAM OPREME najdete tukaj: oprema

PRIJAVNICO JE POTREBNO ODDATI DO 15.06.2018 mentorici Jožici Višnar ali preko e-pošte: mladina.pddovjemojstrana@gmail.com ali preko SMS - Vesna 031 613 427Vodja tabora:                                                                                                 Načelnica mladinskega odseka:
Nina Možina, vodnica PZS                                                                                            Vesna Lotrič
ter vaši spremljevalci na prireditvi AAA: Andrej, Katja, Tim, Aljaž

0 comments:

Objavite komentar