Zagotavlja Blogger.
ponedeljek, 19. junij 2017
Gorski reševalci iz Kötschach-Mauthena (Avstrija), Forni Avoltrija (Italija) in Mojstrane (Slovenija) se že od leta 1971 družijo na smučarskih tekmovanjih Alpe Adria. Leta 1988 je Sepp Lederer, načelnik  GRS Kötschach-Mauthen, predlagal, da bi se v spomin žrtvam 1. svetovne vojne na poletnih taborih Alpe-Adria-Alpin srečevali tudi otroci. Idejo so podprli načelnik GRS Mojstrana Janez Brojan ter Duilio Samassa in Graziano Romanin iz GRS Forni Avoltri. Otrokom iz omenjenih krajev so se z leti pridružili še otroci iz Gmünda, Gurka, Spittala, Tolmezza, Val Comelica, Udin, Trsta, Sappade, Rezije in Tolmina.
Vsakoletnih taborov, ki izmenično potekajo v Avstriji, Italiji ali Sloveniji, se povprečno udeleži od 100 do 130 otrok in odraslih. Poleg planinskih pohodov se udeleženci družijo tudi pri različnih športnih in kulturnih dejavnostih ter ogledih krajevnih znamenitosti.
Vsako leto se ga udeležujemo tudi mi, ki smo v vseh pogledih prijetna družba in nima nobenih problemov z navezovanjem stikov. Za varnost na turah poskrbijo: vojska, gozdarji, parkovni nadzorniki, alpinisti in gorski reševalci.
13. julija 2017 se bomo ob 6.00 uri zbrali pred O.Š. v Mojstrani. Vse ostale informacije v zvezi z taborom, boste dobili en teden pred odhodom oz. po dogovoru (vas bom osebno obiskala, pobrala denar in prijavnice).
- strošek prireditve za člane PD Dovje – Mojstrana je 60€ 
Za brate in sestre, udeležene na taboru, bo cena znižana
- za člane PZS iz drugih PD in nečlane velja polna cena 80€ 
PRIJAVNICO JE POTREBNO ODDATI DO 23.06.2017 mentorici Jožici Višnar ali preko e-pošte do 26.06.2017: mladina.pddovjemojstrana@gmail.com ali preko SMS - Vesna 031 613 427

0 comments:

Objavite komentar