Zagotavlja Blogger.
ponedeljek, 19. junij 2017
Tudi letos vas vabimo na naše poletne aktivnosti. Želimo si vaše pozornosti in vas vabimo, da si pogledate, kaj vse smo vam pripravili v naslednjih dveh mesecih.

☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻


1. Takoj po zaključku pouka bomo organizirali 8-dnevne priprave na planinsko sezono. Začeli bomo 24. Junija 2017. Vse informacije kam bomo šli, kdaj in kdo nas bo vodil bomo pravočasno objavili. Priprave niso plačljive. Povabljeni ste tudi starši.

☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻

2. Vsako leto imamo tudi prav poseben tabor za najbolj vzdržljive in neustrašne planince. Do sedaj smo osvajali na Triglav, Rjavino. Letos se bomo povzpeli iz planine Kuhinja (1010 n.m.v.) na Krn (2244 n.m.v.), naprej do Batognice (2165n.m.v.). Prespali bi v Koči pri Krnskih jezerih (1400 n.m.v.) . Naslednji dan bi preko Bogatinskega sedla (1803 n.m.v.) prišli do koče na Bogatinu (1511 n.m.v.), podaljšali pot do koče na Komni (1527 n.m.v.) , kjer bi prespali. Naslednji dan bi sestopili v dolino. Še prej bi si ogledali slap Savica in po severni strani jezera prišli do Ribčevega laza, kjer bi si priskrbeli prevoz domov. Želimo si, da bi nam pomagali alpinisti in gorski reševalci iz Mojstrane. Za ture smo določili 8. 9. in 10. Julij. Če bo vreme slabo, bomo tabor prestavili za največ 2 tedna. Povabljeni ste tudi starši. Za tabor je predviden strošek 50 € za člane PD Dovje Mojstrana.

☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻

3. V Italiji se bo spet dogajal tabor Alpe – Adria – Alpin 2017, katerega osnove so postavili naši, Italijanski in Avstrijski gorski reševalci. Organizirali so 4-dnevno druženje in planinarjenje okoli 100 otrok in njihovih vodnikov po okoliških planinah in gorah Slovenije, Italije ali Avstrije, odvisno kdo je bil gostitelj te prireditve. Mi se te prireditve veselimo in upamo, da bo Slovenija letos imela številčnejšo udeležbo. Tabor se bo dogajal od 13. do 16. Julija 2017. Cena tabora je 60 € za člane PD Dovje Mojstrana.

☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼☻

4. Drugo soboto v avgustu (12.08.2017) bomo točno ob 21. h prižgali bakle na vrhu Dovške Babe. Bakle se bodo prižgale v pozdrav akciji Ogenj v Alpah in se je začela odvijati leta 1986 v Švici pod okriljem organizacije za varstvo Alp CIPRA. Namen je ozaveščanje vseh držav alpskega loka, ki posedujejo oz. upravljajo Alpe – Francije, Italije, Avstrije, Nemčije in Slovenije. Gre predvsem za varovanje narave in občutljivega habitata – vodovarstvenega območja. Ogenj v Alpah predstavlja simbol za ohranitev naravne in kulturne dediščine alpskih območij ter za ohranitev alpskih ekosistemov. Ta akcija je namenjena prebujanju posameznikov in širše skupnosti za krepitev moči odločanja in prevzema odgovornosti za dejanja. Potrebno je spoznanje, da je narava dediščina s katero je potrebno skrbno gospodariti, skladno z naravnimi zakoni. Kresovi, bakle in lučke niso le opozorilo na probleme in zahteva za njihovo reševanje. So tudi odraz volje in moči, da se aktivno vključimo v njihovo reševanje.

Lepo povabljeni. Udeležba ni plačljiva. Povabljeni ste tudi starši.

☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻

Za vse tabore in akcije bomo glede na prijave organizirali sestanke ali se osebno oglasili in pogovorili.

☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻☺*☼٭☻

Prijave na:  

0 comments:

Objavite komentar